Pon – Pet: 8:00 – 12:00 | +385-23-211-012 | cizadar.info@gmail.com

Izlaganje posvećeno talijanskom umjetniku Brunu Natiju, slikaru i kantautoru

 

Bruno Nati djelovao je u „Zajednici Talijana grada Zadra”, u kojoj održava  samostalni koncert, 26. ožujka 2004.– Šefik Nadarević, novinar «ZADARSKOG LISTA», u članku naslovljenom  „Kancone za dobro raspoloženje” toplim riječima opisuje svoj doživljaj koncerta i kantautora:

«U prikladnom i osmišljeno uređenom prostoru Talijanske nacionalne zajednice u Zadru, prošlog petka predvečer, u komornoj atmosferi, ljubitelje kanconeta –  laganih i veselih pjesama, sat i pol vremena zabavljao je Bruno Nati kantautor iz Rima i član Talijanske nacionalne zajednice u Zadru. Pjevač i kompozitor Nati ljubiteljima nota u „koncertnoj dvorani” Zajednice Talijana pjevao je svoje skladbe, a tijekom izvedbe koncertnog repertoara publika mu je spontano i višekratno aplaudirala, nagrađujući ga za sve ono lijepo što im je priredio. Nati je, uz gitaru, otpjevao 15-tak svojih skladbi,  između ostalih: Carlo, Porto di Cupido, Buona notte, Dal ponte i druge.

Inače, Bruno Nati rođen je u Rimu 1949. godine, ali je otprije šest mjeseci stalni stanovnik našeg grada. Naime, kako nam reče, Zadar mu je blizak u duši, s nizom prednosti za život i to je prevagnulo da bude i naš sugrađanin. U Rimu je Bruno Nati radio u Folkstudiju – školi rimskih fantasta u kojoj su nastupali i nastupaju prestižna imena s glazbene scene Europe i Svijeta. Nati pripada socijalno – intimnom žanru, ali njegove pjesme u svojoj muzičkoj strukturi naglašeno nose ljubavni naboj.

Kako se, kad je riječ o ovom umjetniku,  radi o muzičaru od znanja i afirmiranog imena, Hrvatsko akademsko društvo likovnih umjetnika u  Zadru (HADLU) primilo ga je u svoje redove, postao je član HADLU-a Zadar.»
(Citat teksta novinskog članka Šefika Nadarevića:  „Kancone za dobro raspoloženje” preuzet je iz rubrike „Kultura” «ZADARSKOG  LISTA» , ponedjeljak 29. ožujka 2004. , str. 12. Članak o tome Ivana-Boška Habuša  objavljen je u časopisu «LA CICALA zaratina 1», 2004., str.2 i 3)

Ubrzo osniva Dramsko-muzičku družinu iz redova članova udruge „Comunità degli Italiani di Zara” i studenata Talijankog odsjeka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zadru , te sa njima postavlja na scenu svoj mjuzikl   „La Favola della Buona Notte″ koji uprizoruje 13.lipnja 2004. u Buju  (Vidi priloge:  Fotografija Bruna Natija u groplanu pri izvođenju mjuzikla „La Favola della Buona Notte” u Buju, u organizaciji „Comunità degli Italiani di Bùie” kao i  Tri fotografije Dramsko-muzičke družine „Comunità degli Italiani di Zara” pri izvođenju mjuzikla „La Favola della Buona Notte” u Buju”), u organizaciji „Comunità degli Italiani di Bùie”  („Talijanska nacionalna zajednica grada Buje”).

 

Izlaganje posvećeno talijanskom umjetniku Brunu Natiju, slikaru i kantautoru, Zajednica talijana u Zadar, 13.10.2020.

 

 

hrCroatian
it_ITItalian hrCroatian